Baanpraat: Senior HR Business Partner
03 Mrt 2025
03 Mrt 2025
Bij Goedhart Patisserie in Panningen en Sevenum maken we elke dag verse taarten, vlaaien en gebak. Twan Relouw is sinds oktober 2024 Senior HR Business Partner en geeft in die rol het HR-beleid verder gestalte. Met ruim 30 jaar ervaring in het vak, waarvan veertien jaar in de voedingsmiddelenindustrie, voelt hij zich als een vis in het water in de bakkerij. “We maken niet alleen mooie producten, we bouwen ook aan sterke en betrokken teams en een goede onderlinge samenwerking.”
Twan is een echte Limburger en dat past goed bij Goedhart Patisserie: "Dat regionale karakter van Goedhart Patisserie, die verbondenheid met de omgeving, dat spreekt me aan." Samen met collega Johan houdt hij zich bezig met HR-zaken op de bakkerijen in Panningen en Sevenum. De taken zijn verdeeld: "De directe verantwoordelijkheid ligt veelal bij de lijnmanagers, maar wij zorgen dat ze zo goed mogelijk gefaciliteerd worden. Johan richt zich daarbij meer op ziekteverzuim en instroom, terwijl ik het overkoepelende deel doe: denk aan ontwikkeling en opleiding, samenwerking met externe partijen, wervingscampagnes, preventief ziekteverzuimbeleid en communicatie"
En daar is alle ruimte voor. “Het mooie aan Bakker Goedhart is dat het geen centraal gestuurde organisatie is. Hier wordt niet alles vanuit een hoofdkantoor bedacht; je ziet direct je inbreng terug op de werkvloer." En dat is heel verstandig, volgens Twan: “Patisserie heeft specifieke uitdagingen, zoals sourcing, en opleiders in de regio. Daar moet je lokaal naar kijken.” Maar samenwerking is er ook. De HR-afdelingen bij de verschillende bakkerijen trekken steeds meer gezamenlijk op in thema’s zoals AFAS, ELO en de CAO-uitwerking. Twan: “Door daar meer structuur in aan te brengen kunnen we efficiënter werken en samen schaalvoordelen kunnen benutten.”
Wat Twan het mooiste vindt aan zijn werk? “Dat ik concreet iets kan bijdragen.” Zo werkte hij aan een verbeterd onboardingsbeleid. “Ik heb praktische tools ontwikkeld die ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers een betere start krijgen. Dat is nu uitgerold en gaat lopen.” Ook zette hij een maandelijkse nieuwsbrief op. “Die gaat met medewerkers mee naar huis, waardoor het bedrijf meer gaat leven.” Trots is hij op de doorlopende leerlijn voor operators en leidinggevenden. “We investeren echt in interne ontwikkeling en doorstroom.” Toch ziet Twan ook uitdagingen. “Niet iedereen hier heeft Nederlands als eerste taal, dus je moet investeren in communicatie. En meer tijd nemen voor opleiden.” Daarnaast brengt de productieplanning uitdagingen met zich mee. “We moeten altijd op tijd leveren, maar je weet niet altijd hoe de dag gaat lopen. Dat vraagt flexibiliteit van iedereen.” En die is er: “Met Moederdag, Valentijnsdag, Koningsdag, Pasen en Kerst realiseren we samen het onmogelijke. Het kan eigenlijk niet, maar we doen het toch."
Wat maakt werken bij Bakker Goedhart zo aantrekkelijk? "We zijn een ambachtelijk bedrijf, we maken mooie producten, maar dan in het groot. Dus zaken zijn hier goed geregeld." En je hoeft daardoor ook minder vroeg op dan je denkt: “Het overgrote deel begint hier om een uur of 7.” En als je nog twijfelt? "Kijk eens in de winkel. Grote kans dat de patisserie die je ziet van ons komt. Dat je iets tastbaars maakt, iets dat je terugziet in de winkel, dat is toch mooi?" En zijn lievelingsproduct? “Een verse punt kruimelvlaai, die kan ik maar moeilijk laten liggen.”
Als HR-professional kun je bij Bakker Goedhart je ei kwijt. Twan: “Hier bouw je echt aan een bedrijf. Je werk is breed, dus je werkt niet in een puur strategische rol, maar hebt juist de combinatie van denken en doen. En je staat dicht bij de mensen. Ze weten je te vinden, en dat maakt het werk waardevol.” Wil jij ook werken in een dynamische, professionele en gezellige omgeving? Bekijk onze HR-vacatures.
Neem dan contact met ons op!
We zijn één grote familie van bakkers. Elke dag worden in onze 18 bakkerijen het lekkerste brood, heerlijk vers gebak en smaakvolle belegde broodjes gemaakt. Die worden aan meer dan 2.000 winkels door heel Nederland geleverd. We bestaan al meer dan 125 jaar. Er werken ruim 2.000 mensen. Van chauffeur tot chef bakkerij en van banketbakker tot verkoopmedewerker. In de bakkerijen merk je het familiegevoel waar iedereen elkaar kent en iedereen belangrijk is. En we zijn altijd op zoek naar meer leuke mensen. Jij bent broodnodig!
Zoek jij werk waarin je jezelf kan zijn, je kan ontwikkelen en ook nog eens leuke collega’s hebt? Kom dan bij ons werken als productiemedewerker, operator, medewerker technische dienst, in de productontwikkeling, kwaliteit, accountmanagement of andere staffuncties. Wij kijken naar jou, jouw kracht en je ambities en staan samen nooit stil.